Ga naar hoofdinhoud

‘Zo druk als vandaag heb ik het nog nooit gezien’

Onder voorjaarsachtige omstandigheden vond eind oktober in Steenwijk de Elfduizendmarkt plaats. Voor het eerst was deze markt op zondagmiddag in plaats van op dinsdag. De keuze voor deze wijziging pakte – getuige de belangstelling – boven verwachting goed uit. “Een gouden greep”, oordeelt Steffan Hake van Organisatieburo Vitalis.   

Het is oktober, maar lijkt wel voorjaar in Steenwijk.

Voorjaarsachtig weer

Steenwijk, zondagmiddag. Mensen schuifelen langs de veertig kramen die staan opgesteld in de winkelstraten van de Overijsselse stad. Veel marktbezoekers, waarvan velen in T-shirt, zijn neergestreken op één van de terrassen op het marktplein in het hart van Steenwijk. Het beeld doet enigszins bizar aan omdat dit passend is bij een markt in mei en niet in oktober.

Verplaatsen naar zondag gouden greep

Marktmeesters Dennis Vos en Steffan Hake van Organisatieburo Vitalis lopen met een grote glimlach rond. “Het weer werkt natuurlijk fantastisch mee, maar het is een gouden greep geweest dat we deze markt naar de zondag hebben verplaatst”, zegt Steffan. Vitalis nam in 2020 alle jaarmarkten over die in Steenwijk worden georganiseerd. De Elfduizendmarkt is voor wat betreft Steenwijk de laatste van dit seizoen. “De voorjaarsbraderie hebben we eerder dit jaar ook op zondag gehouden. Wij hebben voor die markt en de Elfduizendmarkt samenwerking gezocht met de ondernemersvereniging. De markt wordt nu gecombineerd met koopzondag en zoals je ziet, werkt dat wel aardig”, zegt Steffan met gevoel voor understatement.

Wil je meer lezen over de Elfduizendmarkt in Druten, lees dan de digitale versie in Marktvisie editie 12.