Ga naar hoofdinhoud

Zutphen: Wachtlijst niet langer leidend

Niet de wachtlijst, maar de kwaliteit van de kraam gaat de doorslag geven om een plekje op de markt in Zutphen te bemachtigen. Dat heeft de gemeente in overleg met de marktmeester en meerdere marktkoopmannen besloten.

Zutphen

Komt er een plaats vrij op de markt in Zutphen, dan is niet langer de wachtlijst leidend. Vragen als: ‘wat verkoopt de marktkoopman?’, ‘welke uitstraling heeft de kraam?’ en ‘wat voor verleden heeft hij of zij op de markt?’, zullen de doorslag gaan geven om een plek te krijgen, zo vindt de gemeente Zutphen voor zijn weekmarkten op donderdag en zaterdag in het centrum. 

Marktverordening

Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwe marktverordening opgesteld om dit mogelijk te maken, in overleg met de marktkooplieden. Marktmeester Theo Aalbers gaat dit proces samen met twee marktlieden begeleiden. De markt van in het centrum heeft elke donderdag 75 kramen. Deze worden onderverdeeld in warenkramen met bijvoorbeeld groente of kaas en overige kramen met bijvoorbeeld kleding of horloges. Op zaterdag telt de markt, grotendeels een warenmarkt, 31 kramen.