Ga naar hoofdinhoud

De markt in de coronacrisis, deel 23: ‘Reuring Markt aan eigen succes ten onder’

In dit artikel – een vervolg op de voorgaande delen – leest u wat we in de media vinden over de invloed van de coronacrisis op de markt. 

Een overzicht van de actuele steunpakketten, afkomstig van de CVAH:

Dit zijn de regelingen die nu voor de marktkooplieden gelden: 1.de TOZO, dit is de bijstand voor zelfstandige ondernemers. Als je geen AOW hebt en je partner heeft geen inkomen kun je hier aanspraak op maken. Tot 1 april 2021 wordt er geen vermogenstoets gedaan. Aanvragen bij je eigen gemeente. Er wordt achteraf wel gecontroleerd of je inkomsten hebt gehad in die periode. Maar voor de meeste kooplieden in de non-food zal dat in januari wel niks zijn.  2. de TVL regeling( tegemoetkoming vaste lasten). Daarin zit nu de opslag voorraad gesloten detailhandel. Deze tegemoetkoming is voor MKB ondernemers die meer dan 30% omzet verliezen vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2019 en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Dit gaat per 3 maanden. Voor Q4 kunt U dit nu aanvragen. Alle voorwaarden hiervoor vindt U op website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland. De SBI codes 4782 47892 en 47899 Markthandel in textiel,kleding, schoenen, tweedehands kleding en overige goederen zijn hierin meegenomen.
3. Verder kunnen de werkgevers met een omzetverlies van tenminste 20% nog steeds tot juli 2021 aanspraak maken op de NOW regeling, een tegemoetkoming in de loonkosten en kunnen hiervoor een voorschot aanvragen. Laat je boekhouder vooral naar die TVL en NOW kijken. De TOZO kan iedereen gemakkelijk zelf aanvragen bij je gemeente.
Met vriendelijke groet,
Hannie Heine, Portefeuille Regelgeving

24 december:

Een interessant artikel over de Reuringmarkt in Amsterdam van CVAH.

22 december:

21 december:

https://twitter.com/GemeenteBest/status/1340915131186900993