Ga naar hoofdinhoud

Eindhoven stelt vergunning in voor promotiestandplaats

Een standplaats innemen zonder vergunning is in de gemeente Eindhoven niet meer mogelijk. Wie een product of dienst wil aanprijzen kan een vergunning aanvragen voor een promotiestandplaats.

Vanwege een groeiend aantal foodtrucks en een toenemend aantal klachten stopt de gemeente Eindhoven met het geldende gedoogbeleid. “Het standplaatsenbeleid wordt momenteel herzien. Daarbij maken vaste, tijdelijke standplaatsen plaats voor flexibele standplaatsen”, aldus de gemeente. De verwachting is dat hierdoor meer ruimte kome voor foodtrucks.

Geen vergunning

Vooruitlopend op het herziene beleid worden er in Eindhoven geen standplaatsvergunningen verleend voor losse locaties. Wel is het mogelijk om een standplaats of vergunning aan te vragen op één van de Eindhovense weekmarkten.

Weekmarkt

Voor de weekmarkten in Eindhoven zijn drie typen standplaatsen beschikbaar: vaste standplaatsen, meeloperstandplaatsen en standwerkerplaatsen. Voor de eerste twee moeten ondernemers op de belangstellendenlijst staan. Een inschrijfformulier daarvoor staat op de website van de gemeente. Standwerkersplaatsen worden op de marktdag verloot. Vanwege de coronamaatregelen is standwerken op dit moment echter niet toegestaan omdat bij deze kramen de 1,5 meter richtlijn niet kan worden gewaarborgd.

Lees ook: Pop-up condoomkraam in Eindhoven