Ga naar hoofdinhoud

Extra tegemoetkoming Evenementenbranche

Met de tegemoetkoming Vaste Lasten Evenementenbranche (VLE) ondersteunt het kabinet organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche. De tegemoetkoming geldt voor bedrijven die in het eerste kwartaal 2021 niet in aanmerking komen voor TVL door een te lage referentieomzet. Aanvragen kan tot 26 mei 2021, 17 uur.

TVL

Mkb-ondernemers kunnen tot 18 mei 2021 17:00 uur TVL aanvragen voor het eerste kwartaal van 2021. Dit geldt ook voor ondernemers in de evenementenbranche. In veel gevallen hebben bedrijven in deze sector over het eerste en vierde kwartaal van een boekjaar aanzienlijk minder omzet dan in het tweede en derde kwartaal. Om aan deze wisselende inkomsten ten opzichte van de lasten tegemoet te komen, is de vaste lasten drempel van de TVL verlaagd van 3000 naar 1500 euro. Daarnaast is de VLE in het leven geroepen.

Beide aanvragen

Ondernemers in de evenementenbranche die door deze verlaging van de vaste lasten drempel in het eerste kwartaal in aanmerking komen voor TVL, kunnen een aanvulling krijgen op de VLE. Voorwaarde is dat de VLE subsidie voor het eerste kwartaal hoger is dan de TVL in die periode. RVO adviseerde ondernemers deze ondernemers beide subsidies aan te vragen. “Bij de vaststelling zal blijken hoe de financiële verdeling over beide regelingen uitpakt”, aldus RVO. De aanvraagperiode voor de VLE over het eerste kwartaal loopt tot 26 mei 2021 om 17.00 uur. Aanvragen die na deze datum binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Meer informatie: www.rvo.nl en www.kvk.nl

Lees ook: Ondernemers kunnen hart luchten bij MKB noodlijn