Ga naar hoofdinhoud

Jaarmarkt Slochteren en braderie Siddeburen geannuleerd

De organisatie van de Siddebuurster Superbraderie en de Jaarmarkt in Slochteren heeft beide evenementen geannuleerd. Vanwege de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de coronapandemie is hiertoe besloten.

Onzekerheid

De overheid heeft alle meerdaagse evenementen tot 1 september verboden als gevolg van de toenemende corona-aantallen. Over evenementen na die datum, verwacht de regering binnenkort duidelijkheid te geven. De organisatie van de Slochter Jaarmarkt en Siddebuurster Superbraderie heeft de besluitvorming niet afgewacht.

“Omdat het op dit moment nog steeds onzeker is of grote evenementen in het najaar mogen plaatsvinden en de tijd voor ons begint te dringen omtrent de voorbereidingen, het aanvragen van vergunningen en de te maken kosten, hebben we dit moeten besluiten.”

Duidelijkheid

Beide activiteiten trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers en de organisatoren willen daarom voor belangstellenden nu duidelijkheid bieden om te voorkomen dat ze de komende maanden voor niets allerlei voorbereidingen treffen. De organisatoren hopen op begrip en starten de voorbereidingen voor de evenementen van 2022.

Historie

De Slochter Jaarmarkt is zeer in trek bij de ondernemers en kent een rijke historie. In het verleden werd de Jaarmarkt in Slochteren gecombineerd met een veemarkt. Het betrof met name kleinvee maar halverwege de jaren negentig zijn er ook op kleine schaal paarden en pony’s verhandeld. Een aantal jaren geleden is de veemarkt afgeschaft, mede vanwege teruglopend aanbod in vee en de strengere regelgeving. De Slochter Jaarmarkt op de eerste woensdag van oktober trekt jaarlijks duizenden toeschouwers naar de Groningse plaats.

Lees ook: Nijverdal zoekt standhouders voor Bruisende Braderie