Ga naar hoofdinhoud

Je klanten eenvoudig laten betalen bij je marktkraam doe je zo

Om mooie resultaten te boeken met je marktkraam, is het belangrijk om je klanten een goede ervaring te bieden. Een belangrijk onderdeel daarvan, is de betaling. Maak je het voor je klanten eenvoudig om te betalen, dan heeft dat veel voordelen. Het afrekenen gaat sneller en ook heeft het een positief effect op de klanttevredenheid. Maar hoe doe je dat, je klanten eenvoudig laten betalen bij je marktkraam? Dat is op verschillende manieren mogelijk. Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Gebruik je smartphone als pinapparaat

Een goede manier om je klanten eenvoudig te laten betalen bij je marktkraam, is je smartphone gebruiken als pinapparaat. Dit wordt steeds populairder onder ondernemers en dat is niet zonder reden. Het biedt namelijk veel gemak om dit te gebruiken. In dit geval kun je dan met een speciale app verbinding maken met een kaartlezer. Voor de klant is het dan slechts een kwestie van de bankpas in de kaartlezer plaatsen en betalen. Op deze manier functioneert jouw smartphone als een soort kassa. Hiermee is het een handig hulpmiddel om je klanten op een eenvoudige manier af te laten rekenen.

Om van zulke technologieën gebruik te maken, is het wel belangrijk dat je beschikt over een moderne smartphone. Als je met een hoogwaardig toestel voor de dag wilt komen, is de iPhone 15 een aanrader. Lees de iPhone 15 review om meer over dit toestel te weten te komen. De gloednieuwe smartphone van Apple heeft weer een hoop in petto voor gebruikers, dus het is zeker een toestel om te overwegen. Lees de iPhone 15 review en bepaal of dit de perfecte telefoon is voor thuis en op de markt.

Accepteer contactloze betalingen

Contactloos betalen is in de afgelopen tijd ontzettend populair geworden. Als eigenaar van een marktkraam is het dan ook goed om hierop in te spelen. Om je klanten eenvoudig af te laten rekenen, is het daarom een aanrader om contactloze betalingen te accepteren. Dankzij de NFC-technologie is het voor je klanten mogelijk om de betaling te voltooien door simpelweg hun bankpas, smartphone of smartwatch dichtbij de kaartlezer te houden. Om dit te realiseren, is het belangrijk dat je voor je marktkraam een NFC-kaartlezer aanschaft.

Betalen via QR-codes

Nog een effectieve manier om je klanten een goede betalingservaring te bieden, is door betalen via QR-codes mogelijk te maken. Er zijn al diverse mobiele betaalapps die een QR-code kunnen genereren voor het betreffende bedrag. Klanten zijn dan in staat om die code te scannen met hun smartphone en rechtstreeks te betalen. Het is een moderne en effectieve manier voor het afrekenen bij je marktkraam.

Deze tips hierboven helpen je erbij om effectieve betaalopties aan te bieden bij je marktkraam. Hoe makkelijker je het betalen maakt voor je klanten, hoe meer profijt je daarvan hebt. Klanten betalen sneller, waardoor je in staat bent om meer mensen te helpen binnen een bepaalde tijd. Bovendien vergroot je hierdoor het aantal tevreden klanten. Kortom, een win-winsituatie!

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.