Ga naar hoofdinhoud

Wat heb je nodig om pinnen mogelijk te maken bij je marktkraam?

Ook als moderne marktondernemer is belangrijk om aan te sluiten bij de veranderende betalingsvoorkeuren van je klanten. Steeds meer mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan elektronische betalingen boven contant geld, ook op de markt. Het aanbieden van pinbetalingen op je marktkraam kan niet alleen het gemak voor je klanten vergroten, maar ook je omzet verhogen. Maar wat heb je nu eigenlijk precies nodig om pinbetalingen mogelijk te maken bij je marktkraam?

Mobiel zakelijk internet

Een betrouwbare internetverbinding is de levensader van moderne betalingssystemen, dus ook voor het pinnen bij jouw marktraam. Hiervoor heb je mobiel zakelijk internet nodig om een verbinding via 4G of 5G te maken, aangezien je op de markt niet per se op wifi kunt rekenen. Met deze verbinding kun verbinden met de betaalnetwerken, zodat transacties snel en veilig kunnen plaatsvinden. Zorg er wel voor dat je een dataplan hebt dat geschikt is voor je transactievolume en dat je altijd genoeg signaal hebt, zelfs als de marktlocatie in een drukke binnenstad is. Bij zakelijk internet van T-Mobile kun je de upgrade PIN Veilig nemen, om al je pinbetalingen snel en veilig via een gecertificeerde pinverbinding te laten lopen.

Zakelijke overeenkomst

Voordat je echter pinbetalingen kunt accepteren, moet je eerst een zakelijke overeenkomst aangaan met een betaaldienst oftewel een payment service provider (PSP), of met een bank die deze service aanbiedt. Deze overeenkomst stelt je in staat om de benodigde apparatuur te bemachtigen en de nodige financiële transacties op te zetten. Tijdens dit proces moet je je registreren, je bedrijfsgegevens verstrekken en akkoord gaan met de voorwaarden en tarieven die gepaard gaan met het aanbieden van pinbetalingen. Vergelijk verschillende aanbieders en kies voor degene die het beste aansluit bij de behoeften van jouw marktkraam.

Mobiel pinautomaat

We noemden het bemachtigen van de benodigde apparatuur al even, en zonder een mobiel pinautomaat kom je natuurlijk niet ver, want dat is het kloppende hart van je pinbetalingssysteem. Deze pinautomaat moet compatibel zijn met het systeem van je gekozen PSP of bank en je kunt er dus het beste langs die weg aan proberen te komen. Let op, want sommige mobiele pinautomaten bieden ook aanvullende functies, zoals het verzenden van digitale bonnen naar klanten via e-mail of sms. Overweeg of dit iets is wat jij ook zou willen.

Stroomvoorziening

Voor goed werkende pinautomaat heb je voldoende stroomvoorziening nodig gedurende de dag. Zo’n apparaat heeft een accu, maar je wilt zeker op drukke marktdagen niet het risico lopen dat je pinautomaat tussentijds of zelfs tijdens een transactie uitvalt. Zorg er daarom voor dat je stroombronnen tot je beschikking hebt. Als je marktkraam niet in de buurt van stopcontacten staat, kun je draagbare opladers of powerbanks overwegen om je pinautomaat van stroom te voorzien. Het is altijd verstandig om extra batterijen of opladers bij de hand te hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het mogelijk maken van pinbetalingen bij je marktkraam vergt dus enige voorbereiding en investering, maar het kan zeker de moeite waard zijn in termen van klanttevredenheid en het bevorderen van je omzet. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar de beste opties voor jouw specifieke situatie en zet vervolgens die belangrijke stap naar een efficiënter en klantvriendelijker betalingssysteem voor je marktkraam.

De informatie in dit partnernieuws is afkomstig van een van de commerciële partners van de Eisma Media Groep.